28 July 2014

Έρευνα συνδέει τον καφέ με το γλαύκωμα

Υγεία Ματιών, Γλαύκωμα

Μια πρόσφατη έρευνα στην Αμερική έδειξε πως η κατανάλωση τριών ή περισσότερων καφέδων με καφεΐνη την ημέρα μπορεί να βάζει σε ρίσκο την όραση μας, ακόμα και να οδηγήσει σε τύφλωση!


Η έρευνα έγινε σε άτομα γύρω στα 40 τα οποία ερωτήθηκαν για τις συνήθειες τους όσον αφορά τον καφέ ενώ ελέγχθηκε το ιατρικό τους ιστορικό για περιπτώσεις εμφανίσεις γλαυκώματος, μια πάθηση που προκαλεί αύξηση στην πίεση του ματιού καταστρέφοντας το οπτικό νεύρο και οδηγώντας σε σταδιακή απώλεια όρασης.
Εκείνοι που κατανάλωναν πολλές κούπες καφέ ημερησίως αποδείχτηκε πως βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από εκείνους που καταναλώνουν ροφήματα χωρίς καφεΐνη ειδικά εάν υπάρχει και ιστορικό στην οικογένεια τους .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κάτοικοι των Σκανδιναβικών χωρών οι οποίοι έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης γλαυκώματος και την ίδια ώρα καταναλώνουν και τον περισσότερο καφέ.
Η έρευνα που εκδόθηκε στο έντυπο the Investigative Ophthalmology & Visual Science journal θεωρούν οι επιστήμονες πως είναι σε αρχικό στάδιο και πρέπει να γίνουν έρευνες και σε άλλους πληθυσμούς και χώρες.

πηγή:jenny.gr

No comments:

Post a Comment